Verslo kontaktų renginys „Agropodiom 2024“

Renginio laikas

2024 rugpjūčio 29 — 2024 rugsėjo 20
Visos dienos renginys

Renginio vieta

Online

Enterprise Europe Network, veikiantis Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose, kviečia į tarptautinį verslo kontaktų renginį „Agropodiom 2024 – Matchmaking Event“, kuris organizuojamas prie parodos Farmer – Expo International Agricultural and Food Exhibition, Vengrijoje.

Renginys skirtas žemės ūkio sektoriui bei ieškantiems bendradarbiavimo galimybių su partneriais iš viso pasaulio.

  • Fiziškai (Debrecen, Vengrija: rugpjūčio 29 – 31 d.);
  • Virtualiai renginio platformoje (rugpjūčio 30 – rugsėjo 20 d.)

 

Daugiau informacijos ir registracija: https://www.b2match.com/e/agropodiom-2024-matchmaking-event

Registracija iki rugsėjo 16 d.

*Dalyvavimas renginyje yra nemokamas.

Iškilus klausimams, rašykite: vaida.cekauskiene@chamber.lt arba skambinkite tel. +370 637 69476

GYVOJI EKSPOZICIJA: Azerbaidžano – Lietuvos tarpkultūrinės psichologijos sąsajos

Renginio laikas

2024 rugsėjo 03
18:00 - 21:00

Renginio vieta

„Amres Art“ galerija
Polocko g. 41, Vilnius

Loading Map....

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Enterprise Europe Network Lietuva kviečia dalyvauti kultūros ir kūrybinių industrijų renginiuose. „Amres Art“ galerija, bendradarbiaudama su „artXchange Global“, pradeda naują sezoną surengdama pirmąją gyvąją ekspoziciją, kuri atidaro tarpkultūrinės psichologijos renginių seriją.

Pirmasis renginys jau RUGSĖJO 3  d. 18-21 val., „Amres Art“ galerijoje, Polocko g. 41, Vilnius.

Primename, kad DALYVAVIMAS TIK SU PAKVIETIMAIS. Vietų skaičius RIBOTAS.

Todėl prašome registruotis iš anksto per šią nuorodą: Registracija į renginį GYVOJI EKSPOZICIJA: Azerbaidžanas – Lietuva.  Dalyvių registracija bus patvirtinta tik tuomet, jei gausite pakvietimą.

PIRMOS GYVOSIOS EKSPOZICIJOS SVEČIAI:

Vienas perspektyviausių jaunųjų Azerbaidžano tapytojų Moukas / Asmeninio archyvo nuotr.

Mouk – jaunas, bet jau didelio pripažinimo savo šalyje sulaukęs menininkas, puikus portretistas, natiurmortų kūrėjas. Mouk portretų tapymas – ne tik kūrybinis aktas, bet ir išskirtinė patirtis.   Šiemet dailininko kūryba bus pristatyta šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius‘24“.

 

Man labai svarbus kontaktas su žmogumi – noriu jį per tą tapymo laiką pažinti, mėgstu kalbėtis, užduoti klausimų ir pats jų sulaukti. Nors turiu akademinės tapybos išsilavinimą, man niekuomet nebuvo įdomu tiesiog nupiešti, kaip žmogus atrodo, svarbiau užčiuopti asmenybę ir atspindėti ją ant drobės. Kartais būna, tiesiog kalbamės ir pamatau įdomią žmogaus pozą, išraišką, sėdėseną ar stovėseną. Paprašau, kad jis ar ji stabteltų, ir imuosi teptukų.“

 

Daugiau apie jaunąjį tapytoją: Kylanti Azerbaidžano tapybos žvaigždė Moukas: portretuose noriu užčiuopti žmogaus asmenybę – LRT.

Ornela Ramašauskaitė – tarptautinė meno rinkos ekspertė, kuratorė, tyrėja, Amedeo Modigliani fondo (Italija) tarybos narė, „artXchange Global“ vadovė. Doktorantūros tyrimus atlieka geopolitinių konfliktų zonose, aiškinasi investavimo į meną įtakas. Yra stažavusis Graikijoje, Moldovoje ir Azerbaidžane, pastaroje šalyje praleidusi daugiausia laiko ir suplanavusi sugrįžti spalio mėnesį. Dėsčiusi ISM, KTU (Lietuva) bei UNEC, ADA universitetuose Baku.

Mouk kelias dienas prieš renginį surengs atviras portretų tapymo dirbtuves, kuriose tapys keturis pirmosios gyvosios ekspozicijos dalyvius: architektę, architektūros firmos „DO architects“ bendraįkūrėją Gilmą Teodorą Gylytę, komunikacijos konsultacijų bendrovės „Integrity PR“ vadovę Daivą Lialytę, technologijų kompanijos „Xerox“ Centrinės ir Rytų Europos regiono distribucijos grupės vadovę Astą Dekinienę, filosofą, judesio mokytoją, „Movement Vilnius“ įkūrėją Justą Kučinską. Renginio metu jie reflektuos savo patirtis.

Gyvosios ekspozicijos formatas kviečia įsitraukti į meno ir kultūros objektų bei pasakojimų vienovę. Čia lankytojai kviečiami ne tik apžiūrėti, bet būti, dalyvauti, klausytis ir klausti, patys būti parodos dalimi. Gyvosios ekspozicijos turinys gimsta  žiūrovo-aktyvaus stebėtojo santykyje su kūrėju, meno kūriniu, kitu lankytoju.

Tarpkultūrinė psichologija tyrinėja skirtingų kultūrų ryšius – kaip visuomenėje aktualizuojasi tam tikros temos, meno formos bei išraiškos, kaip žmonių elgseną veikia šiuolaikinė ir senoji, prigimtinė kultūros. Renginių serijoje ieškosime universalumų, kitos kultūros suvokimo kaip artimos, savos, giminingos, o ne svetimos. Taip plėsime visuminio pasaulio suvokimą, vystysime gebėjimą užmegzti artimesnius ryšius su kitos kultūros žmonėmis.

Renginio metu:

  • Tarptautinės meno rinkos ekspertės, kuratorės, tyrėjos Ornelos  Ramašauskaitės įžvalgos apie patirtį dirbant kitose kultūrose.
  • Portretų herojų (Gilmos Teodoros Gylytės, Daivos Lialytės, Astos Dekinienės ir Justo Kučinsko) refleksijos.
  • Vakaro dalyvių pašnekesiai apie Azerbaidžano ir Lietuvos ryšius bei kultūrinius klodus.
  • Vakaro metu Mouk tapys kitą jo puikiai įvaldytą žanrą – tai bus galerijoje stovinčio įspūdingo meno objekto – Estetikos stalo – natiurmortas.

 

Renginį moderuoja „Amres Art“ galerijos įkūrėja, verslo psichologė Rasa Baltė Balčiūnienė.

Primename, kad Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai aktyviai dalyvauju Enterprise Europe Network kultūros ir kūrybinių industrijų sektorinėje grupėje ir atstovauja Enterprise Europe Network iš Lietuvos pusės.

 

Daugiau apie EEN: https://eenlietuva.eu/ | https://youtu.be/Vcq0Dm631Uc