Tiekimo grandinės atsparumo platforma (Supply Chain Resilience platform)

Renginio laikas

2022 kovo 21 — 2023 vasario 28
00:00

Renginio vieta

Online

Tarptautinių prekybos kelių irimas, siaučianti pasaulinė pandemija ir iššūkiai Europos taikai sutrikdė nusistovėjusias tiekimo grandines. Enterprise Europe Network (EEN) bendradarbiaudamas su Europos Komisija bei Mažųjų ir vidutinių įmonių reikalų vykdomąja įstaiga (EISMEA) sukūrė Tiekimo grandinės atsparumo platformą (SCR platforma – Supply Chain Resilience platform).

SCR platformos tikslas – padėti Europos įmonėms išlaikyti, pertvarkyti arba pakeisti esamas tiekimo grandines. SCR platformoje įmonės galės rasti partnerius užsienio šalyse, kurie padės užtikrinti gamybos tęstinumą ir užsitikrins žaliavų, dalių, komponentų ir (arba) pusgaminių ar paslaugų tiekimą.

Pagrindiniai sektoriai:

  • Žemės ūkio ir maisto produktai;
  • Statyba;
  • Informacinės ir ryšio technologijos (IRT);
  • Elektronika;
  • Energijai imlios pramonės šakos;
  • Sveikata;
  • Mobilumas, transportas, automobiliai;
  • Žaliavos;
  • Atsinaujinanti energija;
  • Tekstilė.

 

Registracija SCR platformoje įmonėms suteikia šias galimybes:

  • Rasti naujų verslo partnerių tiekimo grandinių užtikrinimui ir identifikuoti potencialius tiekėjus ar pirkėjus,
  • Pristatyti sėkmingus projektus, novatoriškus produktus ir pažangiausias technologijas.
  • Užmegzti tarpvalstybinius ryšius su įmonių, pramonės šakų, paramos organizacijų, akademinės bendruomenės ir svarbių suinteresuotųjų šalių atstovais.

 

SCR platformoje galima registruotis iki 2023 m. vasario 28 d. (gali būti pratęsta).

Išsamesnė informacija ir registracija: Supply Chain Resilience platform (https://supply-chain-resilience-platform.b2match.io/)

Tikimės, kad SCR platforma padės ne tik rasti naujus bendradarbiavimo partnerius, bet ir sustiprins įmonių atsparumą išorinėms grėsmėms.

Seminaras „Profesinės rizikos vertinimas. Interaktyvios rizikos vertinimo priemonės OiRA demonstracija“

Renginio laikas

2022 birželio 07
10:00 - 12:30

Renginio vieta

Online

Europos saugos ir sveikatos darbe agentūros (EU-OSHA) Lietuvos ryšių punktas, veikiantis Valstybinėje darbo inspekcijoje, kartu su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais birželio 7 d. organizuoja nemokamą seminarą įmonių, jų padalinių  vadovams, darbuotojų atstovams, darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybų atstovams „Profesinės rizikos vertinimas. Interaktyvios rizikos vertinimo priemonės OiRA demonstracija“.

OiRA priemonė – tai praktinis nemokamas interaktyvus įrankis, skirtas mažų – vidutinių įmonių darbdaviams, kurie nėra darbuotojų saugos ir sveikatos specialistai. Tai įrankis, padedantis atlikti profesinės rizikos vertinimą: nustatyti esamus ar galimus rizikos veiksnius darbo vietose, įvertinti rizikos lygį, pasirinkti prevencines priemones tai rizikai pašalinti ar sumažinti, o po to parengti reikiamą profesinės rizikos vertinimo dokumentaciją. Šiuo metu Lietuvoje yra parengta 20 OiRA priemonių, skirtų įvairiems veiklos sektoriams bei Europos ekspertų parengta speciali OiRA priemonė, skirta COVID-19 prevencijai darbo vietose.

OiRA priemonės yra parengtos šiems veiklos sektoriams: automobilių remontas; darbas biure; medienos apdirbimas; didmeninė ir mažmeninė prekyba ne maisto produktais; kasyba ir karjerų eksploatavimas; patalpų valymas; siuvimo paslaugos; plastikinių gaminių gamyba; baldų gamyba; skalbyklos; viešbučiai ir restoranai; žemės ūkis; švietimas; kirpyklos ir grožio salonai; kepyklos; socialinės paslaugos; žemės darbai (iškasose); sandėliavimas; darbai uždarose erdvėse.

Renginio data: 2022 m. birželio 7 d.

Renginio vieta: Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Gedimino g. 43-1, Kaunas.

Pasiekus maksimalų dalyvių skaičių, registracija į renginį baigta. Seminarą planuojame kartoti rudenį.

PROGRAMA:

10.00 – 10.10 Dalyvių registracija
10.10 – 10.30

Europos saugos ir sveikatos darbe agentūros naujausi projektai

Nerita Šot,  Valstybinės darbo inspekcijos Darbuotojų saugos ir sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė, EU-OSHA Lietuvos ryšių punkto koordinatorė

10.30 – 11.10 Interaktyvios rizikos vertinimo priemonės OiRA pristatymas

Vesta Macė, Valstybinės darbo inspekcijos Darbuotojų saugos ir sveikatos skyriaus vyresnioji patarėja – vyriausioji darbo inspektorė

11.10 – 11.30 Pertrauka
11.30 – 12.10 Interaktyvios rizikos vertinimo priemonės OiRA praktinė demonstracija

Vesta Macė, Valstybinės darbo inspekcijos Darbuotojų saugos ir sveikatos skyriaus vyresnioji patarėja – vyriausioji darbo inspektorė

12.10 – 12.30 Klausimai – atsakymai

 

Pasiekus maksimalų dalyvių skaičių, registracija į renginį baigta. Seminarą planuojame kartoti rudenį.

Kontaktiniai asmenys:

Irma Taparauskienė, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vadybininkė, tel. +370 602 92901, el. paštas: irma.taparauskiene@chamber.lt

Nerita Šot, Europos saugos ir sveikatos darbe agentūros Lietuvos Ryšių punkto koordinatorė, VDI Darbuotojų saugos ir sveikatos skyrius, tel. +370 616 55899, el. paštas: nerita.sot@vdi.lt

Maloniai laukiame Jūsų!