2012-02-15 seminaro „Maisto produktų ženklinimo reglamentavimas Europos Sąjungoje ir taikymas Lietuvoje” pranešimai

Š. m. vasario 15 d. Europos verslo ir inovacijų tinklas (Enterprise Europe Network), veikiantis Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmuose, siekdamas supažindinti verslininkus su maisto produktų ženklinimo reikalavimais, surengė nemokamą seminarą: „Maisto produktų ženklinimo reglamentavimas Europos Sąjungoje ir taikymas Lietuvoje”.
Seminaro metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė supažindino dalyvius su maisto produktų ženklinimo aktualijomis, dažniausiai pasitaikančiais maisto produktų ženklinimo pažeidimais, o vyriausioji specialistė Vida Jarošienė pristatė genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) maisto produktuose ženklinimą. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos agroaplinkosaugos ir ekologinio ūkininkavimo skyriaus vyriausioji specialistė Neda Jakubauskienė išsamiai pristatė ekologiškų produktų ženklinimo sistemą. Apie maisto produktų reklamą ir vartotojų teisę į teisingą informaciją apie maistą kalbėjo Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos maisto produktų, turizmo ir rekreacinių paslaugų departamento direktorė Edita Bishop.

Seminaras sulaukė gausaus Lietuvos maisto prekių gamintojų, importuotojų ir platintojų dėmesio, jame dalyvavo daugiau kaip 60 atstovų iš 41 įmonės, valstybinės institucijos ir mokymo įstaigos. Maisto produktų ženklinimo temos yra labai aktualios, todėl pranešėjams teko atsakyti į daugybę dalyvių klausimų, išaiškinti sudėtingas situacijas bei išklausyti įmonių atstovų pasiūlymus.
Seminaro pranešimai
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė
Maisto produktų ženklinimas: aktualijos, dažniausiai pasitaikantys pažeidimai
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė
Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) maisto produktuose reglamentavimas ir ženklinimas Lietuvoje
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos agroaplinkosaugos ir ekologinio ūkininkavimo skyriaus vyriausioji specialistė Neda Jakubauskienė
Ekologiškų maisto produktų ženklinimo sistema
Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos maisto produktų, turizmo ir rekreacinių paslaugų departamento direktorė Edita Bishop
Maisto reklama ir vartotojų teisė į teisingą informaciją apie maistą